ErkkiLatvala

Miksi vain Halla-aholta vaaditaan katumista?

Kun  vain Halla-aholta vaaditaan tehokasta katumista väärästä arvopohjasta, ennenkö hänen kanssaan voidaan tehdä yhteistyötä, niin pointtini on tämä: Hallitusneuvotteluihin osallistuvat nämä viisi puoluejohtajaa, eikö heidän tarvitse tehdä tiliä eikä anteeksipyyntöä lausunnoistaan tai puolueittensa historiasta. En ole sitä menneinäkään vuosikymmeninä kuullut.

Juha Sipilä: Viedään nyt nämä uudistukset (sote) loppuun bolsevistisella rauhallisuudella. Venäjällä Bolsevikit veivät uudistukset loppuun, se vain maksoi 8-13 miljoonaa ihmistä.

Li Andersson: Olen Marxilainen sosialisti. Tämä aate on siis tuottanut miljoonia ihmisuhreja.

Pekka Haavisto: Vihreän liikkeen perustajissa Saksassa (v 1979) oli entisiä natseja ja SS miehiä. Myös Haavisto on lainannut erään kirjailijan lausuntoa (nimeä en muista) joka on sanonut että valkoinen rotu on roskajoukkoa.

Anna-Maja Henrikson: Ruotsalainen puolue on perustettu 1880 luvun alussa, jonka Freudenthal oli kirjoituksissaan luonut (Wikipedia). Freudenthal oli rasisti joka piti suomalaista rotua alempiarvoisena.

Antti Rinne: SDPn Kullervo Manner nousi punakaartin ylipäälliköksi v 1918 laillista esivaltaa vastaan, joka joutui pakenemaan Neuvostoliittoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Niin, ketään ei kai saa pistää vastuuseen omista tekemisistään, ennen kuin kaikki muut on saatu tilille isiensä synneistä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Eikös ne rikokset tule jossain kohtaa sovitettua ilman katumisharjoituksiakin?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomalaiselle kulttuurille katumusharjoitukset ovat täysin vieraita. Ne eivät näytä oikein tänne soveltuvan. On hyvin harvinaista, jos sellaista tehdään. Miksi yhden pitäisi tehdä, kun muut poliitikot eivät yleensä sellaista tee?

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala Vastaus kommenttiin #23

Jorma Nordlin. Voin käyttää myös sanaa irtisanoutuminen. Osoitan että eivät muutkaan ole irtisanoutunut lausunnoistaan tai ireologiastaan.Ei nyt eikä historiassa

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Rikos tulee, mutta jos arvot pysyvät on turha ihmetellä miksi ne huomioidaan.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Ei ne isätkään ole pyydelleet anteeksi

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Silläkö vastuu isien synneistä siirtyy jälkipolville? Olinkin tuota ihmetellyt.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Max Stenbäck. Reilumpaa olisi kaikilta näiltä puheenjohtajilta tunnustaa että virheitä on tehnyt arvopohja asioissa myös minun puolueeni sekä Halla-aho ja sitten lyödä kättä päälle ja jatkaa yhdessä eteenpäin

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Keksitkö ihan ite vai kuuntelitko Radio Patmokselta Ahviksen huumoriläppää?

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Joo Patmoksesta sain kipinän tutkia asiaa tarkemmin. Taidat kuunnella Patmosta enemmänki,kun olet ennenkin siitä maininnut

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Joo, lähes päivittäin kuuntelen, koska vaikka olen lähes poikkeuksetta eri mieltä, monesti Ahviksen tai Pasi Turusen ajatuksenjuoksu on avartavaa ja heidän premisseistään tarkasteltuna loogistakin. auttaa puhkaisemaan kuplia.

Tosin tuo em. Ahviksen ajatuksenkulkuun toimittajien tunnissa ei täytä mainittuja kriteerejä tai siis oli aikamoinen pohjanoteeraus todella kaukaa rakennettuine olkiukkoineen (miksi se jäi myös mieleen). Aloin miettimään syytä tähän: ottaako tuleva kansanrintamahallitus niin koville et ajattelu tylsistyy ja sortuu naurettavuuksiin?

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Siinä mielessä Patmoksen pointti oli myös hyvä, jos ajatellaan näitä uusia populisti puolueita niin kyllä tarkasti syynätään mille se perustuu onko perustajissa ollut rasisteja. Esim. Ruotsin demokraatit,vaikka sillä ei uudistuneessa puolueessa ole enää mitään merkitystä. Vanhemmissa puolueissa myös Suomessa on ollut rasisteja perustamassa puoluetta mutta niistä ei enää puhuta mitään. Kohtelu ei ole tasapuolista

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #8

Tai sit kyse ei ole niinkään SD:n entisten jäsenten kommenteista (tai edes siitä, ettei nykyjohto ole irtisanoutunut niistä), vaan SD:n nykyisistä kommenteista ja ennen kaikkea puolueen ohjelman yhteensopimattomuudesta muiden puolueiden ohjelmien kanssa hallituksen muodostamiseksi.

Uhriutumista ja olkiukkoja voi sillointällöin käyttää mausteena, mutta jos se menee samalle tasolle kuin Ahviksen (ja nyt teidän) puheenparsi, niin se kääntyy itseään vastaan ja aiheuttaa lähinnä myötähäpeää.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala Vastaus kommenttiin #10

Tarkoitin että SD,n kohdalla aina muistetaan mainita puolueen juuret,mutta samaa ei tehdä vanhoille puolueille

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #12

No, Ruotsis ei kyl vasemmistopuolue taustansa takia (vaikka onkin irtisanoutunut kommunismista) ole edelleenkään noussut hallitukseen, vaan tukee demareita oppositiosta.

Mut kyl viime kädessä kyse on puolueiden nykyisistä kannanotoista. Jos SD ei halua poliiseja lisää kaduille kansalaisten turvallisuutta varmistamaan, niin miksi SDP muodostaisi sen kanssa hallituksen?

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Yleiset syyt.
Laita Nieminen nenääsi Nasse-sedän punanen pallukka.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Latvalaa on oikeassa siinä, että pitkä jono demareita ja muita vasemmistosymppaajia on ollut vannomansa anteeksiantoaan alTaeelle vaikkei he ole varmoja, onko tämän valheet tässä. Samat tyypit kasaavat katukiviä saataville, josko pääsisi kivittämään Halla-ahoa 15 vuotta vanhoista kirjoituksista. Niistä kirjoituksista, joista he ovat kirittäneet sopivin väliajoin koko 15 vuotta ja tulevat kivittämään seuraavat 15 vuotta ellei Halla-aho tee julkista seppukua, jonka se näiden kivittäjien mielestä tekee väärin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Halla-aho ei voi tehdä seppukua, kun ei ole samurai ja on lisäksi siviilipalusmies.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ja jos Halla-aho tekisikin seppukun (olettaen että olisi samurai) niin se ei riittäisi. Keksittäisiin jokin lisäkommervenkki ennen kuin hyväksyttäisiin, tosin ei huomata että juna meni jo.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #35

Takuulla riittäisi. Jos tuon jälkeen tosiaan osallistuisi hallitukseen, tulisi myös osoittaneeksi joidenkin seuraajiensa käyttämän lempinimensä aiheelliseksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos nyt sitä katumista mietittäisiin vaikka silloin, kun korkein oikeuskin on antanut tuomionsa puheista ja kirjoituksista.

Puhua voi mitä sattuu, mutta silloin kun oikeuskin on katsonut se puheet ja kirjoitukset laittomaksi, niin silloin niitä on myös hyvä katua.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Blogi siis perustuu raamatulliseen ajatukseen siitä, että esi-isien synnit seuraavat aina kymmenenteen polveen. Mutta kun yhteiskunnassa lähdetään siitä, että jokainen vastaa omista tekemisistään ja puheistaan.

Katuminen tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että Halla-aholta edellytetään irtisanoutumista aiemmin esittämistään väitteistä. Minun mielestäni Halla-aho on tuon irtisanoutumisen tehnyt. Toki hän olisi voinut vahvistaa Helsingin Sanomien sitä kysyessä, kohta kohdalta, erikseen. Ilman puhdistaminen lienee tuon presidentin käyttämän termin "tehokkaan katumisen" tarkoituksena.

Rinne ei myöskään Halla-aholta edellyttänyt tehokasta tai muutakaan katumusta. Rinteen mukaan Perussuomalaiset oli mukana hallituspuoluevaihtoehtona loppuun asti. Hallitustunnustelijana Rinteellä ei ole velvollisuutta selitellä päätöksiään.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Mie näen tuossa hallituskuviossa mukanaolevat viisi puoluetta kuin koripallojoukkueena. Se voi pärjätä vain, jos se puhaltaa yhteen hiileen.

Riski siitä, että valittu jäsen ois alkanut temppuilla kesken pelin tai vetää mattoa muiden alta pukuhuoneessa, on asia, jonka hallitustunnustelija huomioi.

Ainahan penkitetyt parkuvat, mutta se kuuluu pelin henkeen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Koska Halla-aho on irtisanoutunut jostain aiemmasta näkemyksestään? Kesällä 2017, puheenjohtajaksi tultuaan, hän vahvisti seisovansa kaiken kirjoittamansa takana. Nyt esitti puolittaisen pahoittelun siitä, että jotkut ovat väärinkäsittäneet hänen kirjoittamansa ja että olisi voinut ilmaista itseään toisin. Ei kai hän korjannut yhtäkään näkemystään mihinkään suuntaan?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilmeisesti näkemyksiään pääosin ei, sanavalintojaan kyllä. Olisin persuvastaisuudestani huolimatta taipuvainen ajattelemaan, että Halla-aho ei enää nykyään iloitsisi vihreän kansanedustajanaisen raiskatuksi tulemisesta, ei haluaisi sotilasjunttaa Kreikkaan, ei fantasioi homon kuolemalla eikä pidä muslimeja pedofiileina. Tietty kyyninen, ihmisvihainenkin ajatusmaailma taitaa kuitenkin olla Halla-ahon persoonan pysyvä piirre.

Nuorena kuitenkin tulee sanottua ja ehkä kirjoitettuakin kaikenlaista, mielestäni ihmistä ei tarvitse loppuiäkseen jättää sen vangiksi. Ei Halla-ahoa, ei al-Taeea, ei Koivulaaksoa.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen Vastaus kommenttiin #38

En allekirjoita tätä Halla-Aho -kuvaa. Voi jäädä tuntemattomaksi monelle, ehkä itselleenkin. Tässä hän ei ole erityisemmin poikkeus. Luulisin, että ilmiö on yleinen, jota itse arvelen paremmin kuvaavaksi ...

Osa ihmisistä on perinpohjaisempia. He käyvät läpi asioita sinne asti, joka ei ole kaikille kovin ominaista, enemmän extremeä, ellei jokin kahjous ole useammin se todennäköinen päätelmä.

Perinpohjaisemmat ihmiset ovat enemmän höyrähtäneitä, friikkejä, ... monen tavoin sivuvaikutuksiltaan rasittavia itselle ja muille. Asiakeskeisyys voi liittyä tähän piirteeseen myös, tai ehkä piirre voi ilmetä monella tapaa, riippuen.

Jotain tämänsuuntaista mieluummin. Kun tällaisen kanssa on väärällä tavalla vuorovaikutuksessa, voi äärilaita-piirteet vahvistua lisää, koska kukin käyttää tiukkenevissa paikoissa yhä enemmän sitä, mikä on tuttua ja jotenkin toimivaksi osoittautunutta.

Mainitsen vain, että joskus näissä ei tarvita erikoista, että sotkuja lähtee syntymään. Se erilaisuus on kyllä iso juttu, joskus pienenäkin, ja siinä kun näkyy extrahaastavana, voi näkyä kivastikin.

Tämä on eräs vinkkeli.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38

Nuorena, 2 vuotta sitten? Joku 46-vuotias voisi pitää tuollaista kommenttia asiattomana pojitteluna.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #43
Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Halla-Aho ryökäle meni arvostelemaan vihervasemmiston Islam uskontoa, sitä ei ikinä anneta anteeksi. Sen sijaan jos Halla-Aho olisi kirjoittanut antisemitistisiä ja ylistänyt Jihadismia, olisi nämä seipään nielleet stalinistit tullut taputtamaan selkään ja antaneet lausuntoja: Halla-Aho todellakin ymmärtää kansainvälistä politiikkaa.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

On hyvä välillä huomauttaa että mille arvopohjalle monikin puolue on syntynyt. Eikä vaatia arvopohjaa vain joiltakin

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tässä oikeasti kiinnostaa se että onko ne sen hetkiset "arvopohjat" Suomen perustuslain mukaisia.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Linkola vetää överisti, vihreydessä. On tietyllä tapaa äärivihreä. Samanlainen ehkä, käytännön asioidensa viejänä, kuin muutkin ääritilanteesta lähtevät.

Se tässä on huomioitavaa, yhteistoiminnan kannalta, siinä kun sitä ollaan hakemassa, että jos äärilaitaa tarvitaan joka paikkaan, muutosta varten, niin peili (M: peilattava) on aika irvokas. Ei ihan se, mitä kerrotaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #29

Halla-aho on maininnut itse olleensa vihreiden äänestäjä ennen perussuomalaisiin hakeutumista, ja pääasiallinen syy ollut se että maahanmuutto asiat painaneet hänen vaakakupissaan enemmän.

Kyllä sen puheista havaitsee tämän ajattelun näistä planeetan resursseista että siinä mielessä Halla-aho vaikuttaa jakavan jotain Pentti Linkolan kanssa.

En usko että kenelläkään muulla puolueella olisi mitään ongelmia tehdä yhteistyötä persujen kanssa mikäli persut vaan ymmärtäisi sen mitä tarkoittaa yhdenvertaisuus.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen Vastaus kommenttiin #31

Kimmoke isommasta tuskin ovat kovin seesteisiä valtavirtaan nähden, muuten kimmoke tuskin menisi niin vahvasti eri linjoille.

Linkolan juttu on paljon viestinnällisempi. Hän pyrkii tuomaan esiin luontoarvoja, osasi viestinnässä jotenkin tai ei.

Halla-Aho haluaa toteuttavamman otteen. Taakse saa enemmän väkeä, kuin luonnon tapauksessa.

Linkola voisi valmistautua ahvenin ja lahnoin. Halla-Aholla hiukan enemmän laittaa mukaan. Tai voi sen niinkin kertoa, että kuin tilattu mukaan toisenlaiseen yhteyteen, omasta puolesta, ja varmaan muittenkin.

Linkola asemoituu tässä kuin Socrates, vaikka eroa S-tyyppiin voi olla. Totuudella ei ole ystävää, kun ihminen hakee juuri irtiottokyvyn paikkaa siitä, mikä on realiteetti muulle, kuin hänelle itselleen, hengissäsäilymistä ajatellen.

Objektiivisempi puoli ei silti ole se, jota kukaan kannattaa, vaan sen parempi seurailu, huomioiminen, joka on tarkemmilla pitemmällä.

Tavan populismi liittyy eniten tietämyksen puutteeseen. Mennään ilman ajatusta, ja mikä ettei, jos toimii. Jonkun siitä pidettävä huolta. Kun ajatuksettomat saadaan lijoille, linjan tietää, mikä todennäköisesti on.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Yksinkertainen fakta taitaa olla, ettei Halla-Ahoa haluta mukaan. Jos selkeitä syitä ei löytyisi historiasta, niin asia täytyisi hoidella toisin.

Kun asia on noin, niin vähän turha käydä läpi argumenttejä, tai vaatimuksia. Ilmiö on ihan tavallinen, useimmissa yhteyksissä, ellei poikkeusta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos puhuisi niin kuin Sipilä yleensä puhuu silloin kun hänen asioita pengotaan, eli mitään väärää ei ole tapahtunut ja kyse on vain julkisuudessa tapahtuvasta ajojahdista. ;-)

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Halla-Ahon mielipiteet voi varmaan kokea kulmikkaina, en tiedä niistä kattavasti.

Se on kuitenkin hyvä, että on valmis asiankäsittelyyn. Vaikeastakin marginaali-asemasta voi lähteä, jos käsittelyn arvostamista on. Halla-Aho vaikuttaa asiakeskeiseltä, keskustelukykyiseltä.

Päinvastaisesti, vaikka olisi valta-asemassa, eikä asia kiinnosta, ei ole kuin odottaa degeneraatiota.

Asia ei riitä perustelemaan päätöksiä, tosin ilman asiankäyntiä, ei saada valmiiksi systeemiä, jossa olisi mahdollista tehdä niitä päätöksiä, joita joka tapauksessa tarvitaan, ja riittävän osuvina, ja osuvuutta parantaen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Jos tuolle linjalle lähdetään niin perussuomalaisten arvopohja vastaa kansallissosialismia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Juha Sipilä: Viedään nyt nämä uudistukset (sote) loppuun bolsevistisella rauhallisuudella. Venäjällä Bolsevikit veivät uudistukset loppuun, se vain maksoi 8-13 miljoonaa ihmistä."

Suomessa on paljon sellaista ruoskakapitalismi arvopohjaa, tämä ei ihan liity mihinkään yksittäiseen puolueeseen.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Tuosta pääseekin siihen menestysmatkustamoon, jota esiintyy, vaihtelevasti, eri yhteyksissä.

Suomi muuten maana voi olla vähän tätä, liittoutumista merkittävimpien voimien kanssa, melko aktiivisesti. Nähty monessa yhteydessä. Toimii, tosin voi tukea sitä, mikä ei pitemmän päälle ole oikein.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

:33
Jos tuolle linjalle lähdetään niin perussuomalaisten arvopohja vastaa kansallissosialismia"

SMP/PS syntyhistoriassa ei ole mitään hämärää. Toisin kuin viher-vasemmiston, sen voi jokainen historiasta tutkia

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei ole arvopohjassakaan mitään hämärää. Edelleenkin tällä kaverilla https://youtu.be/e5P2n1UOMtA on jutut hyvin vastaavat kuin persuilla. Vaihtaa vain yhden sanan tilalle muslimi.

Oli muuten SMP:n kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Ei SMP ole tietenkään siitä vastuussa mitä Pekka Siitoimesta tuli myöhemmin

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Pitäisikö uskoa että henkilön arvopohja siis muuttui muutamassa vuodessa?

Miksi perussuomalaisten arvopohja kuullostaa niin samalta kuin tuossa videossa? Vaihtaa vain yhden sanan tilalle muslimi niin kuullostaa kovin tutulta.

En kiellä sitä etteikö perussuomalaiset olisi salonkikelpoisempia.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Siitoimen kääntymyksestä ei voi päätellä yhtään mitään, koska persuista on loikattu muihinkin puolueisiin niin vasemmalle kuin oikeallekin

Toimituksen poiminnat